Selecteer een pagina

Een likje verf kan wonderen doen voor de muren in je huis. Ook het schilderen van de kozijnen of andere onderdelen aan de buitenkant  kunnen je woning een hele nieuwe look geven. Als je gaat schilderen is een goede voorbereiding het halve werk. In dit artikel bekijken we welke spullen je naast kwasten en verf  nodig hebt bij  het schilderen. 

Tape aanbrengen

Een van de belangrijkste dingen als je gaat schilderen is het afplakken van de objecten die niet geverfd mogen worden. Hierbij kun je denken aan stopcontacten, lichtknoppen, sierlijsten, plinten en deurbeslag. Plak alles netjes en goed af met schilderstape. Zorg dat je alles in een strakke rechte lijn plakt zodat de randen na het schilderen recht en strak zijn. Eventueel kun je er met een waterpas voor zorgen dat je rechte lijnen maakt. 

Dek alles af

Als je de muren in de kamer gaat schilderen is het handig om zoveel mogelijk meubels uit de kamer te verwijderen. Heb je geen ruimte om alle meubels weg te halen, dek ze dan af met plastic. Ook op de vloer kun je het beste een plastic zeil leggen om ervoor te zorgen dat er geen verfspetters opkomen die je er later niet meer af krijgt. 

Afzetlint

Heb je buiten geschilderd en is de verf nog nat? Zet de plek waar geschilderd is dan af met afzetlint. Zo zien mensen dat ze uit de buurt van de plek met natte verf moeten blijven. Zo voorkom je dat ze verf op hun kleren krijgen of dat je geschilderde muur oneffenheden bevat omdat er mensen per ongeluk met hun vingers aan hebben gezeten. Het meest geschikt is rood wit afzetlint dat dient als waarschuwing. Wist je dat je ook afzetlint met eigen bedrukking hebt? Als je professioneel schilder bent is dit een prima manier om je bedrijf onder de aandacht te brengen.