Selecteer een pagina

OVER ONS

 

 

De grafische kunststroming bekend als Pop Art begon in Groot-Brittannië in het midden van de jaren 1950. Opvallen Fijne kunstwerken zijn normaliter van persoonlijkheden die prominent zijn in reclame en marketing, striphandleidingen en iedereen die een groot aandeel heeft in de massacultuur.

In sommige gevallen is een van de meest intrigerende schilderijen foto’s die veel voorkomen in de dagelijkse reclame. Een goed voorbeeld hiervan is de verf van soepcontainers die Andy Warhol maakte. Elk van de 32 containers in het kunstwerk beeldde het soort soep uit dat gegeven werd door een bepaald bedrijf nu het schilderij werd gemaakt. Andy Warhol nam deel aan een groot deel van het verbeteren van de actie. Zijn kunstwerk met de titel Eight Elvis, dat ook over Pop Art wordt gedacht, leverde 100 duizend dollar op.

Het kunstwerk is uitgevoerd in de Pop-stijl, gevarieerd tussen Groot-Brittannië en de VS, hoewel deze beweging in beide locaties de Standout Art-beweging werd genoemd. In Groot-Brittannië toonden de schilderijen aan wat populair was in Amerika en ook in sommige facetten die werden waargenomen in het abstracte expressionisme.

Huis       Over ons        Blog        Partners