Selecteer een pagina

Afhankelijk van de soort vloer die je in je woning hebt, heb je verschillende soorten vloerreinigers die je kan gebruiken. Voor je kuismiddel koopt, lees je best de instructies op de fles. Zo weet je welke reiniger kan gebruikt worden voor welk type vloer.

Houten vloeren

Zeker wanneer je houten vloeren hebt, moet je zeker de juiste vloerreiniger gebruiken. Een verkeerd kuisproduct kan je hout namelijk beschadigen of kan ervoor zorgen dat het product in je hout dringt, waardoor het begint te rotten. Behandel daarnaast een houten vloer ook niet met te veel product. Zorgt dat je dweil of doek niet te nat is zodat er geen teveel aan product in contact komt met het hout. Kijk dus zeker of het kuisproduct dat je wil aankopen geschikt is voor houten vloeren.

Tegels

Voor tegels kan je diverse soorten vloerreiniger gebruiken. In tegenstelling tot hout nemen tegels bovendien ook geen vocht op waardoor het product dat je gebruikt iets minder van belang is. De meeste vloerreinigers kunnen gebruikt worden voor tegels.

Klinkers

Niet enkel je vloeren in huis moeten regelmatig gekuist worden, ook je klinkers in je tuin of op je oprit moeten af en toe een poetsbeurt krijgen. In de meeste gevallen is het voldoende om je klinkers met water af te spoelen, maar je kan ook speciale kuisproducten aankopen voor klinkers. Indien je dit niet in huis hebt, kan je ook javel mengen met zout om klinkers proper te krijgen. Het wordt wel aangeraden om nadien de klinkers nog eens extra af te spoelen met water zodat alle zoutresten weg zijn.