Selecteer een pagina

Bedrukte tape zorgt voor naast een goede sluiting van je verpakking ook voor de herkenbaarheid van je merk. Op bedrukte tape kun je je logo laten drukken, je slogan, of een persoonlijke boodschap voor je klant. Je verpakking is onderdeel van de uitstraling van je bedrijf en daar hoort bedrukte tape bij. Hoe wordt tape bedrukt en welke mogelijkheden zijn er? We bekijken het in dit artikel.

Plaats Delict Overschrijden Geen Bewegwijzering

Soorten tape

De meest verkochte verpakkingstape is PVC tape. PVC tape heeft een goede kleefkracht en maakt niet veel geluid bij het afrollen. Voor mensen die de hele dag met tape maken is dit prettiger werken. Wil je tape met bedrukking? Dan kun je ook kiezen voor bedrukte papiertape. Papiertape is een duurzaam product met een belijmingslaag van rubber. Werk je met producten die voorzichtig behandeld moeten worden? Dan is oranje waarschuwingstape van PVC of PP een betere keuze. Bij TapePrint vind je waarschuwingstape die bedrukt kan worden.

Het ontwerpproces

Het bedrukken van tape begint bij het ontwerpen van een uniek product. De ontwerpers werken eerst al je wensen uit en zorgen ervoor dat er een duidelijke boodschap op de verpakkingstape wordt verwerkt die aansluit bij de huisstijl van je bedrijf. Op het materiaal naar keuze dat past bij het budget. Na het ontwerpproces wordt het drukproces voorbereid.

Gratis stockfoto met anoniem, bandje, behorende

Het drukproces

De tapes worden in PMS-kleuren gedrukt. Meestal zijn dit, één, twee of drie PMS-kleuren. PMS staat voor Pantone Matching System. Dit zijn gestandaardiseerde kleuren waarbij de inkt van de voren wordt gemengd in de juiste kleur. Voor iedere kleur wordt een cliché gebruikt. De proces voorbereider zet de clichés met uiterste precisie in de cilinder. De tape wordt gedrukt door machines die worden bediend door operators. De machines zijn verantwoordelijk voor het drukken. Zij bewaken het proces met een hoogwaardig eindproduct als resultaat.