Selecteer een pagina

Een nieuwe vloer uitzoeken is een kwestie van smaak, maar er zijn nog aantal andere dingen waar je rekening mee moet houden. Niet in ieder huis kun je iedere vloer leggen. Daarnaast is het ook belangrijk om praktisch te denken. Heb je huisdieren of jonge kinderen? Dan is het wellicht niet handig om voor vloerbedekking te kiezen, maar eerder voor laminaat. In dit artikel lichten we een aantal vloeren uit om je keuze makkelijker te maken.

Laminaat

Laminaat lijkt erg op hout, maar is een stuk goedkoper. Je ziet vaak het verschil bijna niet met een echte houten vloer. Ook kun je laminaat goed combineren met vloerverwarming. Er is veel keuze in kleuren en patronen dus voor ieder is er wat wils. Hoe dikker het laminaat hoe langer je laminaatvloer mee zal gaan en hoe beter de vloer geluid isoleert. Laminaat is makkelijk schoon te houden dus met huisdieren of jonge kinderen in huis is laminaat een goede keuze.

Gietvloer

Een gietvloer is een vloer zonder naden die over iedere vloer kan worden aangebracht. Ook een gietvloer is goed te combineren met vloerverwarming. Wil je graag een gietvloer, maar vind je de gietvloer prijs te hoog? Vloercoating kan dan een goed alternatief zijn. Het verschil tussen een gietvloer en vloercoating is dat een gietvloer een complete vloer is en vloercoating alleen een toplaag die over een bestaande vloer wordt gegoten. Daardoor is de prijs van vloercoating lager. De vloer heeft daarentegen dezelfde uitstraling als een gietvloer. Het voordeel van een gietvloer is dat deze makkelijk schoon te houden is. Ideaal met kinderen of huisdieren.

Houten vloer

Houten vloeren zijn duurzaam en hebben een natuurlijke uitstraling. Een houten vloer is een dure optie, maar zeker de investering waard. De vloer gaat vaak jaren mee en kan altijd opgeschuurd en opnieuw in de lak gezet worden. Het nadeel van een houten vloer is dat deze wat moeilijker schoon te houden is en niet goed tegen water en vocht kan. Komt er teveel water op de vloer dan kan er makkelijk schade ontstaan.